Coronavirus (COVID 19) – Operational Resilience, Site Visits, Employee and Client Safety READ MORE >>

Discuss your project today, call on 0345 557 2777

Toggle navigation Toggle navigationMenu Close

Tigg + Coll’s barrier-free extension.

Riba J and Architects’ Journal both feature Tigg + Coll  Architects’ stunning extension to an  existing property in Box hill, Surrey that creates new bedrooms and living spaces, and an accessible main entrance.

The brief sought designs for a ‘light, spacious and barrier-free home’ for the clients’ two sons who have a rare genetic condition causing progressive muscle weakness that will change their physical needs over time.

The scheme features a statement free-spanning ‘diagrid’ timber roof which was developed closely with the structural engineer, Engenuiti. The roof structure is cantilevered off precast concrete sandwich panels.

“…a combination of prefabricated and bespoke design solutions …will deliver some amazing spaces for Theo, Oskar and the family as a whole to use and enjoy.”

David Tigg, director, Tigg + Coll Architects

“…to make this design a reality, is life-changing and life-affirming in the truest sense: this home, designed and built for Theo and Oskar, will make a deep and lasting impact on the quality of their lives. It will enable them, not disable them further.”

Nick Taussig, client and homeowner

RIBAJ

https://www.ribaj.com/products/house-for-theo-and-oskar-tigg-and-coll-architects-box-hill-surrey-extension-for-changing-needs

Architects Journal

https://www.architectsjournal.co.uk/buildings/house-in-surrey-by-tigg-coll-features-soaring-diagrid-timber-canopy-roof/10045635.article

Tigg + Coll

https://www.tiggcollarchitects.com/projects/house-for-theo-oskar/

Back to articles